Ga als werkgever de strijd aan met de hedendaagse welvaartziekten

Helaas is het teveel zitten 1 van de grote problemen in onze hedendaagse welvaartsmaatschappij. Het levert verschillende gezondheidsproblemen op die zich geleidelijk aan laten zien. Het merendeel van de huidige beroepen bestaan grotendeels uit zittende taken. Door langdurig zitten lopen we meer kans op ziektes als bijvoorbeeld hart- en vaatziekten, diabetes en depressie. Daarnaast zorgt het voor vroegtijdige slijtage aan het bewegingsapparaat. Veel zitten en te weinig bewegen is een echte sluipmoordenaar. Daarom is het goed om meer lichaamsbeweging te krijgen. Van regelmatig sporten word je energieker, gezonder en creatiever, is gebleken. En je krijgt er meer zelfvertrouwen van. Dit zijn allemaal hele goede redenen voor werkgevers om hun werknemers te stimuleren om meer te gaan bewegen. Want deze positieve veranderingen door het sporten bevorderen de productiviteit en verbeteren de sfeer op te werkvloer.

We hebben ons Befit@work concept opgezet om niet alleen een stuk bewustwording te creëren bij bedrijven voor de stijgende risico’s van te lang zitten, maar om ook meteen een oplossing te bieden om ervoor te zorgen dat werknemers meer gaan bewegen en zo hun gezondheid weer meer in eigen hand nemen.

Speciaal ontwikkeld door Marcel Bruin

Het 12 weken fitnessplan en de illustraties van de oefeningen zijn speciaal voor ieder pakket gecreëerd door Marcel Bruin.

Marcel heeft al meer dan 22 jaar ervaring in fitness en krachtsport. Hij is meerdere jaren actief geweest als wedstrijdpowerlifter. Daarnaast heeft Marcel via de Nederlandse Rugby bond de cursus Krachtsportbegeleider voor rugby atleten gevolgd. Hij heeft zijn eigen website: www.leefsterker.nl en schrijft hij maandelijks een artikel voor het internationale bodybuilding en krachtsportblad HardGainer 2.0. Dit is een publicatie van de internationaal bekende bodybuilding en krachttraining schrijver Stuart McRobert. Wil je meer weten over HardGainer magazine? Kijk dan hier: https://www.hardgainer.com/hardgainer-2-0/

Marcel weet als geen ander hoe belangrijk het is om in beweging te blijven. Door een ziekte die de zenuwen en spieren in de onderbenen aantast kan hij minder goed staan en lopen. En heeft hij constant pijn. Dit weerhoudt hem er echter niet van om meerdere keren per week te trainen om zo zijn gezondheid, conditie en kracht te verbeteren. Door fit te blijven is Marcel beter in staat om zijn werk uit te voeren en blijft hij in staat om creatief te denken.